Kondolence

Anerkend den sidste rejse med en smuk buket, familien kan samles om. 

Blomster til begravelse

Det er med garanti hverken blomster og buketter, der fylder mest hos de efterladte, når en nær er gået bort. Ikke desto mindre er det en smuk gestus at sende en begravelsesbuket til de pårørende i en tid, hvor det er allersværest. En buket gør ikke tabet mindre svært, men det er en værdig sidste hilsen, som helt sikkert vil varme hos de efterladte. Formentligt meget, meget mere end du aner.

Blomster symboliserer både liv og død

Det er ikke uden grund, at alle kirkens begivenheder er akkompagneret af blomster af den ene eller anden art. Blomster er nemlig et symbol på liv og frugtbarhed, ligesom de også symboliserer forgængelighed. Det betyder, at blomster derfor også har en central rolle til en begravelse. En uskreven regel siger, at det er de nærmeste pårørende, der giver den største buket, hvilket ses med kistepynten, kranse til kisten samt båredekorationer- og buketter. Når det er sagt, er der i udgangspunktet ingen do’s and dont’s i forhold til hvilke blomster, man må og helst skal give, når du vil vise medfølelse med en kondolencebuket. Det er jo særligt de pårørende, den er til ære for.

En personlig afsked med blomster

Symbolik er der dog masser af, så du altid kan vælge blomsterne i begravelsesbuketten efter, hvad de betyder. Her er nogle af dem, der er særligt gode og ikke mindst passende til en bisættelse:

 • Roser: Et symbol på kærlighed
 • Iris: Ro i hjertet
 • Kala: Indre skønhed og uskyld
 • Liljekonval: Et liv i evig lykke
 • Jasmin: Elskværdighed

Havde den afdøde en yndlingsfarve, nogle specielle kendetegn eller favoritblomster? Du skal naturligvis vælge den buket, der passer allerbedst hertil, så den afspejler ham eller hende. Hvis ikke du kendte den afdøde særligt godt, skal du ikke fortvivle over farve- eller blomstervalget. Husk på, at det jo er tanken, der tæller – og i dette tilfælde tæller den mere end nogensinde.

Når det kommer til farvevalget, går du ikke galt i byen ved at vælge afdæmpede farver. Her kan du tænke i samme baner, som du vil gøre med påklædningen til begravelsen. Med det sagt har hver farve naturligvis også en signalværdi og betydning, som du kan gå efter. Hvis du vil lade symbolikken tale sproget, kan du vælge nogle af disse farver:

 • Rød: Kærlighedens farve. Hvis blomsten tilmed er en rose, står den røde farve som det nok mest velkendte kærlighedssymbol i verden.
 • Hvid: Uskyld, renhed og klarhed. Den hvide farve er elegant, men er også et udtryk for beskedenhed.
 • Lilla: Kan i visse kredse være en religiøs farve – men er også et symbol på stolthed, værdighed og succes.
 • Blå: En farve, der måske ikke er vanlig i blomsterbilledet. Ikke desto mindre er den god at vælge til en begravelsesbuket, da den symboliserer fred, åbenhed og sindsro.
 • Lyserød: Yndefuldhed og lykke. Ligesom rød er lyserød også et symbol på kærlighed.

Med ovenstående i mente er det bestemt også en mulighed, at du går efter årstidens blomster og farver, når du skal udvælge buketten. Det er altid et godt valg. Hvad end du vælger den årstidsbestemte løsning eller ej, så mener vi så afgjort, at du skal vælge de farver – og blomster – som du ved, at den eller de pårørende kan li’.  Jo mere personligt, jo bedre.

Sig det med blomster – vi hjælper dig

Man siger, at et billede siger mere end tusinde ord. Hos flowr er vi overbeviste om, at blomster kan gøre det samme. Sorg er svært at italesætte, og det gælder ikke mindst, når det er venner eller bekendtes nære, der skal begraves. Sig det derfor med blomster.

Det er dybt tragisk, når en person går bort, og vi ved, at det er svært. Her hos flowr har vi derfor gjort det nemt for dig med en lang række fordele, der ikke er til at tage fejl af:

 • Vi lover, at de grundige og nøje overvejelser, du har gjort dig omkring farve- og blomstervalg, ikke er spildte. Hos flowr forholder det sig nemlig sådan, at den buket du ser, er den du gi’r. Du kan med andre ord være helt sikker på, at du får den buket, du har bestilt.
 • En smuk begravelsesbuket og tanken bag varmer lige så længe, som den står fremme hos den efterladte. Vi gør derfor en stor dyd ud af, at vores buketter holder sig friske længe. Faktisk betyder vores friskhedsgaranti, at buketten holder sig frisk i mindst 5 dage.
 • Hvis ellers ordene kan findes frem, er den bedste kompagnon til begravelsesbuketten en kærlig og medfølgende hilsen. Den behøver ikke være lang – i mange tilfælde er det få ord, der skal til. Når du køber en buketten hos flowr, får du både kort og gaveæske med i prisen. Det samme gælder leveringen, der tilmed er hurtig.