Log ind

Sådan dækker du det ultimative påskebord


Påsken bør så vidt muligt spenderes rundt om spisebordet, og derfor er det heller ikke helt ligegyldigt, hvordan du vælger at gøre bordet påskeklart. Her på siden kan du læse vores guide til det ultimative påskebord.

Nogle af os skænker det ikke en tanke, og det er en fejl. Ingen tvivl om det. For selvfølgelig skal man ikke bare skøjte hen over påskebordet, som om det ingen betydning havde. Som om det var en ubetydelig rekvisit tilfældigt placeret midt i en hyggelig højtid.
Behagelige rammer er afgørende for al hygge, og det gælder naturligvis også i påsken, hvor påskebordet udgør den helt centrale base for både middage og socialt samvær med familie og venner.

Derfor skal påskebordet dækkes op – og helst så ingen kan være i tvivl om, at det er hér om bordet, påskehyggen udspiller sig.

 

 

Borddækning for dummies

Herfra kan man så gå to veje: Ad den besværlige eller den let tilgængelige. Hos flowr springer vi ikke over, hvor gærdet er lavest, men når det er sagt, undgår vi helst unødigt ekstraarbejde, og derfor orienterer vi os mod den let tilgængelige. Har du et andet mod på udfordringer og bump på vejen end os, skal du naturligvis være med end velkommen til at besværliggøre borddækningen.

Men her følger altså flowrs guide til det ultimative (let tilgængelige) påskebord:

  • Hold igen med farverne. Nogle kan bare ikke få nok af gul, grøn, orange, hvid, og mørke lilla – og helst på én gang. Men påsken er som bekendt familietid, og ønsker man at bevare familiefreden, kan det være en udmærket ide at sætte en dæmper på farvetemaet. Brug eventuelt hvid som grundfarve, og suppler så i stedet med få, enkle farver. Denne taktik skaber ro – både i sjælen og i hovedet.  
  • Brug stofservietter. Hårdt strøgne stofservietter er noget nær den ultimative luksus. Har du endnu ikke haft fornøjelsen, er påskebordet en oplagt anledning. Hvide servietter er oplagte – igen for roens skyld – men andre afdæmpede farver er bestemt også en mulighed.  
  • Pynt med æg og påskeharer. Hvis der er noget, der er nærmest selvskrevet til påskebordet, er det påskeæg og påskeharer – både de spiselige og dem til pynt. Du kan være sikker på, at bordpynten vil glæde både børn og voksne. Og så er det her, du kan slå dig løs med farverne – som kontrast til de hvide/lyse flader.
  • Hiv naturen ind i stuen. Pynt eventuelt bordet med større grene fra haven. De organiske former fungerer godt mellem serveringsfade og drikkevarer, og så er grenene smukke at se på.
  • Husk blomsterne. Endelig er der blomsterne – det måske vigtigste element på et veldækket påskebord. Her er de smukke og farverige tulipaner det helt oplagte bud, men andre påskebuketter kan bestemt også udfylde den vigtige rolle.

flowr - En verden af blomster

Hos flowr er vi fuldstændig vilde med påskens blomster. Ja, rent faktisk kan vi ikke få nok af det, der bare dufter en smule af blomster og buketter. Derfor står vi hellere end gerne til din rådighed, hvis du har brug for en hjælpende hånd i forbindelse med andre anledninger også. Vi kan blandt andet hjælpe med buketter til fødselsdage, jubilæer og valentinsdag.